חברות רבות נהנות מגידול ברווחיהן בעקבות התאמת המוצרים והשירותים שלהן לשוק הגלובלי. התהליך של התאמת מוצר או שירות לשוק גלובלי זה מוכר בשם 'לוקליזציה'. התהליך מורכב משני מרכיבים עיקריים: לוקליזציה ואינטרנציונליזציה (הפיכה לבינלאומי).
הלוקליזציה מתאימה את המוצר למיקום גיאוגרפי מסוים, בעוד שאינטרנציונליזציה מאפשרת להשתמש במוצר ללא מכשולי השפה והתרבות. שני המרכיבים הללו חשובים כדי שהמוצר שלך יהיה נגיש לכל אדם, בכל מקום. עבודת הלוקליזציה והאינטרנציונליזציה צריכה להיעשות בידי אנשים המיומנים בכך. עליך למצוא מומחים לא רק מבחינת השפה אלא גם מבחינת התרבות. מדי שנה חברות מפסידות משאבים כספיים רבים בגלל קיצורי הדרך שהן עושות בלוקליזציה של מסמכים. מסעות פרסום שלמים מתורגמים באופן שאינו תואם את התרבות הנהוגה בקרב קהל היעד, ומלבד הבזבוז העצום במשאבים כספיים, יש לכך גם השפעה שלילית על המותג.

לוקליזציה פירושה לקיחת מוצר והפיכתו למתאים – מבחינת שפה ותרבות – לקהל היעד (ארץ/אזור ושפה) שישתמש בו. על מנת להצליח בלוקליזציה ובתרגום של המוצר, יש צורך בהבנה של חומר המקור, בהבנה של שוק היעד ובידע מעמיק של התרבות והשפה. כדי להתחרות בשוק הגלובלי עליך לסגל לעצמך את החשיבה 'עבוד מקומית, חשוב גלובלית'. במילים אחרות, התאם את השירות שלך לשווקים המקומיים, תוך הרחבת העסק שלך לשווקים חדשים. שימוש בקיצורי דרך ימנע ממך להתחרות בשוק הגלובלי.

מציאת המתרגם הנכון לביצוע הלוקליזציה והתרגום תביא לגידול בהחזר על ההשקעה שלך בלוקליזציה. זכור כי בעת הרחבת העסק שלך אל מעבר לגבולות המקומיים, עליך להביא בחשבון הבדלים נוספים מלבד הבדלי שפה. יש להבין גם את הבדלי התרבות. בתהליך הלוקליזציה של מסמך, מוצר או שירות נלקחים בחשבון הבדלים תרבותיים אלו.

לוקליזציה של מסמכים היא הכרחית לכל עסק השואף להתרחב לשווקים בינלאומיים, שקיימים בהם הבדלי שפה ותרבות. באמצעות לוקליזציה ניתן להציג את החברה ואת המוצרים שלך בפני קהל היעד, כך שייתפסו כאיכותיים. הלוקליזציה מאפשרת להסיר את מחסום השפה והתרבות – מבחינת שימוש בצבעים, בגרפיקות ובסמלים המקומיים הנהוגים.

לוקליזציה של מסמכים אינה מסתכמת בתרגום מילולי. במוצר הסופי שאתה מקבל, המשמעות של המסר המקורי שלך נשמרת, תוך שהיא מותאמת תרבותית לקהל היעד שלך. לוקליזציה של מסמכים כוללת מגוון רחב של מסמכים, וביניהם: קובצי עזרה, עזרה מקוונת, מסמכי תיעוד של מוצרים, מדריכים למשתמש, מסמכים טכניים, חומרים שיווקיים, תיעוד עסקי טכני ועוד. מסמכים קיימים בכל מקום: עלונים, מפרטים, הנחיות, הדרכה, מצגות, דוחות שנתיים, ידיעונים, כתבי עת ללקוחות, מדריכי הפעלה ואחרים. חברות הפועלות בשוק הגלובלי משקיעות מאמצים רבים, הן כספיים והן אחרים, בהתאמת המסמכים לקהלי היעד שלהן.